Sportscholen En Winkels kopen

Gepubliceerd dec. 04, 21
6 min read

balance Board Online Sport En Fitness Winkel vindt ze hier

Push exercises zijn oefeningen waarbij je je spieren traint op het moment dat je het gewicht van je lichaam af beweegt. Voorbeelden van push exercises zijn de bench press, leg press, squat, shoulder press en dips. Spiergroepen die je traint via push exercises zijn je borst, triceps, benen en schouders.

Dit zijn oefeningen waarbij je je spieren traint op het moment dat je het gewicht naar je lichaam toe beweegt. Voorbeelden van pull exercises zijn de dumbbell curl, cable row en lat pulldown. Spiergroepen die je traint via push exercises zijn je rug en biceps. Voor deze spiergroepen is het trainen met alleen lichaamsgewicht een grotere uitdaging.

Hieronder vind je een overzicht van bodyweight oefeningen per spiergroep. Push up: plaats je handen op de grond op schouderbreedte. Vorm een rechte lijn met je lichaam en laat je vervolgens door je armen zakken. Je ellebogen blijven naast je lichaam. Breng je borst naar de grond en stoot vervolgens weer uit richting je beginpositie.

dumbbells - We Vinden Samen Wat Bij Jou Past! uitverkoop

Asymmetrische push up: een normale push up maar dan met 1 hand iets verder dan je schouder en je andere hand achter je net boven je heup. Pull up: pak een stang of een soortgelijke constructie vast met je handen op schouderbreedte. Trek jezelf op totdat je kin gelijk is met de stang (12kg kettlebell).

Zet je ellebogen niet op slot, houd ze terug in de beginpositie licht gebogen. Wide pull up: een normale pull up maar dan met je handen verder uit elkaar. Close grip pull up: een normale pull up maar dan met je handen tegen elkaar aan. Commando chin ups: draai een kwart slag zodat je in het verlengde van de stang meekijkt.

Trek je vervolgens op zodat de stang aan de linkerkant van je hoofd wordt gebracht - kettlebell kopen. Laat je rustig terugzakken en herhaal dan deze beweging maar nu met de stang aan de rechterkant van het hoofd. Superman: ga op je buik op de grond liggen. fitness nl. Steek je armen recht naar voren uit.

polsgewichten - We Vinden Samen Wat Bij Jou Past! koop je hier

Blijf zo korte pulses maken terwijl je je buik- en onderrug spieren aanspant (fitness nl). Arm – leg extension: ga op handen en voeten zitten met je rug in een horizontale lijn. Steek vervolgens tegelijk je rechterbeen en linkerarm uit. Wanneer deze op hoofdhoogte zijn (horizontaal) breng je ze weer terug naar de beginpositie en steek je de tegenovergestelde arm en been uit.

Steek je armen recht vooruit en beweeg ze vervolgens gestrekt naar de zijkant totdat ze naast je lichaam liggen. Steek ze vervolgen weer recht naar voren en herhaal deze beweging. Close grip chin up: pak de stang onderhands vast met je handen op schouderbreedte. Laat je langzaam zakken en trek je vervolgens weer terug op.

Wanneer je kin op dezelfde hoogte als de stang is laat je je weer terugzakken naar de beginpositie. Reverse push up: neem de normale push up houding aan met je handen naast je op schouderbreedte. Echter voor deze variant zet je je handen zo neer dat je vingers naar achter wijzen in plaats van naar voren.

Fitnesstoestellen Kopen & Fitnessartikelen Voor Thuis ruime keuze

dumbbell : De Grootste Online Sportwinkel koop hierbalance Board Online Sport En Fitness Winkel koop je hier

Commando chin ups: deze rugoefening is ook zeer geschikt om je biceps te trainen. Draai een kwart slag zodat je in het verlengde van de stang meekijkt. Plaats je handen naast elkaar. Trek je vervolgens op zodat de stang aan de linkerkant van je hoofd wordt gebracht. Laat je rustig terugzakken en herhaal dan deze beweging maar nu met de stang aan de rechterkant van het hoofd.

Je lichaam neemt de houding aan van een normale push up maar bij de decline push up zet je je tenen op een verhoging zoals een stoel of een bank. Diamond push up: ga in de push up houding staan en plaats je handen onder je borstbeen tegen elkaar aan.

dumbells Set  Officiële Winkel - Sportkleding & Meer bestel hierfitness Nl - Sport Voor Iedereen koop je hier

Dips: normaal gesproken dip je bij een dipping station; twee stangen waar je je tussenin kan laten zakken. Als je dit thuis kunt nabootsen, bijvoorbeeld tussen twee stoelen, kan je op die manier ook thuis dippen. Het alternatief is dat je je handen achter je op een verhoging zet (bijvoorbeeld de bank), je vooruit kijkt en jezelf laat zakken door je ellebogen te scharnieren.

dumbbell : De Online Sportwinkel! Koop Fitness bestel hier

Tijdens het uitvoeren van de push up oefeningen die bij de borstspier zijn uitgelegd train je, naast je borst, ook je tricepsen. Voor een goede triceps workout kan je het best beginnen met de borst oefeningen en daarna de twee bovenstaande triceps oefeningen uit te voeren. Hand stand push up: dit is een oefening voor de ervaren sporter.

Je lichaam vormt nu een rechte incline plank (dumbbells). Keer vervolgens terug naar de beginpositie door je handen om en om weer voor je neer te zetten. Crunch: ga op je rug liggen, buig je knieën, druk je onderrug op de grond en zet je vingertoppen tegen je slapen. Kom nu met je schouders van de grond en zet spanning op je buikspieren.

Reach crunch: deze crunch variatie voer je uit zoals de normale crunch maar in plaats van je handen bij het hoofd te plaatsen steek je ze recht vooruit. Wanneer je omhoog komt bewegen de handen over je knieën. Ankle tip crunch: ga op je rug liggen en plaats je voeten richting je billen.

bench Press Set Online Sport En Fitness Winkel passen

Raak nu met je linkerhand je linker enkel aan door te scharnieren met je bovenlichaam. Kom terug naar de beginpositie en voer dezelfde beweging uit aan de rechterkant. Side crunch: deze crunch variatie voer je uit zoals de normale crunch maar bij de side crunch draai je met je bovenlichaam afwisselend naar de linker en rechter zijkant zodat je de buikspieren aan de zijkant aanspreekt..

Zet je vingertoppen tegen je slapen. Maak nu een crunch waarbij niet alleen je bovenlichaam van de grond komt maar waarbij je tegelijkertijd ook je benen intrekt door je knieën naar je borst te bewegen. Je veert zo in elkaar en weer uit elkaar. Leg raises: ga op je rug liggen en breng je benen langzaam vanuit je onderrug en heupen omhoog.

Laat ze daarna weer rustig naar beneden zakken. Je kan je handen naast je billen op de grond plaatsen voor extra stabiliteit. Mountain climbers: steun op je tenen en gestrekte armen, je gezicht kijkt naar de grond. Je lichaam vormt een incline plank houding. Beweeg nu om en om je knie naar je borst als of je aan het rennen bent.

Online Extreme Sports Winkel, Koop Uitrusting En Accessoires vindt ze hier

Mountain climbers side: dit is hetzelfde principe als de normale mountain climbers. Maar in plaats van je knie recht naar de borst te bewegen draai je vanuit je heupen en beweeg je de knie naar de tegenovergestelde borst/schouder. Plank: steun op je onderarmen en je tenen zodat je lichaam een horizontale lijn vormt.Zorg ervoor dat je kont niet uitsteekt en laat je heupen niet naar de grond zakken. Blijf de horizontale lijn houden. Er zijn vele variaties mogelijk op de plank oefening. Probeer bijvoorbeeld eens met je voeten naar buiten en weer naar binnen te stappen of rustig en gecontroleerd naar voor en naar achter te wiegen door met je tenen te bewegen.

Navigation

Home

Latest Posts

Inspire Ft2

Published Dec 28, 22
7 min read

De High-end 24/7 Fitnessclub Van Delft

Published Oct 18, 22
6 min read